Hva må du tenke på når det skal legges opp nye stikkontakter

Det er mye å ta i betraktning når man skal montere nye stikkontakter. Det er blant annet ulike krav og regler som gjelder, ut i fra hvilket rom stikkontakten skal monteres i. Mye av dette blir beskrevet i forskriftene NEK 400. For eksempel er det strengere krav til stikkontakter på bad og våtrom eller stikkontakter utendørs. Du bør også tenke på hvilke typer stikkontakter du har behov for, hvor mange du trenger og hvor de skal plasseres.

Foto: SG

Mange muligheter

I dag finnes det utallige muligheter når det kommer til design og funksjonalitet. Blant annet kan man få stikkontakter i ulike farger og glans. Svarte stikkontakter har for eksempel blitt mer populært de siste årene. Den siste tiden har vi også merket større etterspørsel etter stikkontakter med USB-C.

Pris for å montere stikkontakt

Det er flere faktorer som påvirker prisen for å legge opp stikkontakter, som blant annet tilgjengeligheten til installasjonsstedet og antallet stikkontakter som skal monteres. God planlegging kan ofte lønne seg. For eksempel ved at du kan spare penger på at elektrikeren fikser alt som skal gjøres på ett besøk, slik at man slipper unødig reising.

Montering av stikkontakter

Siden en stikkontakt er en fast installasjon, må montering av stikkontakt gjøres av en elektriker. Uansett om du skal ha en enkel eller dobbel stikkontakt, som skal sitte utvendig eller innfelt, kan våre elektrikere hjelpe deg. Vi besitter kompetansen for å sikre trygg montering som ivaretar garantien på installasjonen.

Ønsker du mer info?

Ta gjerne kontakt med oss om du trenger hjelp til planlegging og montering av stikkontakter.