23.11.2022

Trives i nye Sundgata Terrasse

Da Blåkors i Hønefoss kunne åpne sin nye kafeteria i Sundgata Terrasse 5. oktober, ble det raskt fullt både ute og inne. Daglig leder Kjersti Olberg forteller om tredoblet omsetning i cafeen, og en så godt som problemfri flytteprosess.

 -Det er uvant for oss med et så nytt og fint bygg. Dette er helt fantastisk. Her er det innbydende og pent, og vi er blitt mye mer synlige i bybildet. Vi begynte å snakke med utbyggeren allerede i 2016, og når vi ser hvor flott dette er blitt, kunne vi kanskje ønsket oss en enda litt større kafe, sier Olberg, og forteller at rundt halvparten av arealet brukes til kafe og cateringdrift og den andre halvdelen til kontorer og aktivitetsrom for mennesker som trenger det.

-Men vi tøyser med at det er bedre med et lite, men fullt lokale enn et stort og tomt. Og bygget ligger mot sørvest med sol hele dagen, så til våren må vi nok prøve å få plass til enda noen flere stoler ute.

Bilder fra underveis i prosjektet:

Det største enkeltprosjektet

Sundgata Terrasse består av et bygg på rundt 6.300 kvadratmeter, fordelt på seks etasjer samt en underetasje med parkeringsplasser og boder til beboerne.

I første etasje er det næringsarealer, og i de resterende etasjene er det i alt 43 leiligheter, inkludert seks toppleiligheter med store terrasser. Det er også bygd en stor felles takterrasse for alle beboerne i bygget. M. Carlsen & Sønn AS avdeling Jevnaker har hatt ansvaret for alt elektrisk arbeid, både utendørs og innvendig, nødlys og brannvarsling inkludert.

-For oss har dette har vært det største enkeltstående prosjektet siden vi ble skilt ut som egen avdeling, sier prosjektleder Tommy Solvang, som forteller at arbeidet tok omtrent et år, og ble avsluttet i september.

-Vi inviterte alle kjøperne til et tilvalgsmøte for at de skulle få leiligheten akkurat slik de ønsket. Av 43 kjøpere var det bare en som ikke ønsket tilpasninger eller oppgraderinger.

Lyser når jeg trykker på knappen

En av de som fikk sin nye leilighet akkurat slik han ønsket er styreleder Jonny Sandnes. Han synes både leiligheten og bygget er blitt «knallbra».

-Vi er veldig fornøyde. Akkurat slik vi ville ha det. Beliggenheten er jo helt fantastisk, og vi har alle funksjonene vi trenger. Vi tar heisen ned til bilen, det er jo helt strålende. Det eneste vi mangler er et trimrom. Men ellers det kvalitet og skikkelig gjort over alt, sier styrelederen, som også har godord å by på til folkene fra M. Carlsen & Sønn AS.

-De har levert de som skulle leveres, og vi har fått akkurat det vi ba om. Det lyser når jeg trykker på knappen, og da er jeg fornøyd.

 

Bildet av bygget er hentet fra www.sundgataterrasse.no