13.03.2024

Riktig belysning er avgjørende

-For å få et godt miljø er riktig belysning en viktig faktor både for det estetiske, men også avgjørende for at området eller rommet skal være godt og behagelig å oppholde seg i. Lysdesign er et viktig element for å skape et miljø som reflekterer hjemmets verdier og identitet. Lysdesign og lysplanlegging kan være komplekst. Det er derfor vi er her for å hjelpe deg igjennom hele prosessen, sier prosjektleder Rune Carlsen hos M. Carlsen & Sønn AS.

-Uten lys er det ingenting som eksisterer i menneskenes øyner. Lys trekker oppmerksomhet mot objekter, teksturer og farger. Synet er den viktigste sansen vi nyter interiør og arkitektur gjennom, og belysning forbedrer måten vi oppfatter og opplever disse på. Dette blir viktigere jo eldre man blir. En 40-åring trenger dobbelt så mye lys som en 20-åring. Dette er noen av de mange grunnene til hvorfor det å investere i en lysdesigner til ditt prosjekt nesten alltid vil være en smart investering, hevder Rune Carlsen.

Skreddersøm etter ønsker, stil og behov

Det koster ikke all verden å få profesjonell hjelp til lysdesign og lysplanlegging. Ifølge Rune Carlsen må du regne med en kostnad på et sted mellom 10.000 og 20.000 kroner for en ordinær enebolig.

-Vår samarbeidspartner innen lysdesign, Siw Ørpen Sannerud, er ekspert på å skreddersy lysplaner som passer dine spesifikke ønsker og behov. I samarbeid med henne lager vi en helhetlig belysningsplan som er tilpasset din levemåte og som tar hensyn til dine ønsker, stil og behov. En annen viktig oppgave for oss er at vi tilpasser lysdesignet til ditt budsjett. Vi hensyntar alltid riktig plassering, valg av produkt og løsning, sier prosjektleder Carlsen.

Hvis du vil vite mer om hva riktig lys kan gjør med et rom, kan du besøke SG sitt digitale Showroom: https://www.sg-as.com/nb/digitalt-showroom.