29.03.2023

Boligmappa holder orden på papirene

Når elektrikerne til M. Carlsen & Sønn AS har fullført jobben på boligen din, sender de dokumentasjon direkte til den digitale boligmappen din. Der oppbevares informasjon om alt som er gjort med huset, leiligheten eller hytta di. Enkelt, effektivt og verdiøkende. Saksbehandler Anders Sørlie mener alt for få har tatt i bruk dette viktige tilbudet.

-På meg virker det som om folk flest ikke en gang vet at det finnes noe som heter boligmappe. Det er først når de skal kjøpe eller selge en bolig at de blir oppmerksomme på at dette eksisterer. Boligmappa er helt gratis, og svært enkel å bruke. Du slipper å samle på kvitteringer og annen dokumentasjon på arbeid som er gjort på boligen din. Alt ligger i boligmappa. Det vil kunne øke verdien på boligen din betraktelig, mener Anders Sørlie.

Servicehefte for boligen

Boligmappa er en tjeneste som tilbys av selskapet Boligmappa AS, som er et norsk selskap som ble etablert i 2014. Selskapet har hovedkontor i Oslo og tilbyr tjenester knyttet til dokumentasjon og vedlikehold av boliger.  Ifølge hjemmesidene deres skal boligmappa fungere som boligens «servicehefte»: «Her samles automatisk informasjon fra håndverkere, eiendomsregisteret og nåværende og tidligere eiere. Boligmappa samler data og dokumentasjon om alle bygg og boliger i Norge på ett sted. Informasjonen er tilgjengelig for eiere av bygget – når og hvor man trenger det.»

Enkelt og intuitivt

Den nye avhendingsloven ble innført 1. januar 2022, og den stiller enda større krav til den som skal selge en bolig. Anders Sørlie forteller at dersom du ikke har dokumentasjon fra rørleggeren, elektrikeren eller andre håndverkere, kan oppussing og annet arbeid bli verdiløst.

-Boligmappa holder orden på alt dette for deg. Det er bare å gå inn på boligmappa.no, opprette en brukerprofil, og logge seg inn på vanlig måte med bank-ID. Det tar bare noen minutter, og er så enkelt og intuitivt som det er mulig å få det.

 

bildet viser logo til boligmappa