Trygg og lønnsom investering i solceller - M. Carlsen & Sønn AS
solcelle bilde 1

Trygg og lønnsom investering i solceller

Med solcelleanlegget Rune Carlsen har montert på huset sitt på Brandbu, sparer han ca. 25 prosent av boligens årlige strømforbruk. Enova-støtte til monteringen og muligheten til å selge overprodusert kraft til sin kraftleverandør gjør anlegget til en lønnsom og trygg investering.
– Vi monterte anlegget i midten av mars, og de første elleve dagene produserte anlegget ca. 400 kilowattimer. Årlig kraftproduksjon på dette anlegget, som består av 50 m2 solcellepaneler, forventes å ligge på ca. 8000 kWh.

Som pluss-kunde hos min kraftleverandør kan jeg selge dem overprodusert kraft til en bedre pris enn det jeg selv betaler for strømmen. Spesielt om sommeren, med mye og sterk sol, vil man kunne oppleve slik overproduksjon, forteller Carlsen.

Dette anlegget vil fungere som et visningsanlegg for M. Carlsen & Sønn sine kunder. Så her er det bare å ta kontakt om noen ønsker å se på dette.

Som privatperson får man støtte gjennom Enova for installering av et slikt anlegg. Enova gir 10 000 kroner i støtte for monteringen. Resten avhenger av hvor stor kapasitet anlegget har. Man får 1 250 kroner per kW installert effekt, opptil 15kW. Det betyr at du kan få inntil 28 750 kroner totalt. Landbruket kan søke støtte hos Innovasjon Norge.

Stadig flere nordmenn har fått øynene opp for gratis, miljøvennlig energi. Det er ingen tvil om at det ligger store besparelser i solcelle-energi for norske husholdninger.

Mange benytter allerede solcellekraft på hytter og fritidseiendommer og er kjempefornøyd med sine anlegg og hva de produserer. For både landbruket, privatboligeiere og næringsdrivende er solcellekraft høyaktuelt som energisupplement.

– Solcelleanlegg vil være et satsingsområde for oss fremover, og vi har allerede begynt å få forespørsler både fra private og fra landbruket. Våre montører er godt kurset og sertifisert for å kunne montere og koble til panelene, forteller Rune.

Visningsanlegget på Brandbu består av 30 paneler på hustaket, med en tilhørende Solis 3 fase inverter på 10 kilowatt. Alt er levert av STS Solar, som M. Carlsen & Sønn samarbeider med.

Nå håper vi å levere mange solcellepaneler til private og næringsdrivende på hele Østlandet i tiden som kommer. Solcelleanlegg er utvilsomt kommet for å bli i Norge, avslutter Rune Carlsen. 

Ta gjerne kontakt med oss om du vil vite mer om solcellepaneler.

Les også
Produser din egen strøm med solcellepanel
Hovedkontor Brandbu
bunn-address
Storlinna 88
2760 Brandbu 
bunn-telefon
61 33 68 80
Avdelingskontor Jevnaker
bunn-address
Musmyrvn. 2
3520 Jevnaker
bunn-telefon
61 31 14 00