Godkjent for kontroll av brannanlegg i landbruket - M. Carlsen & Sønn AS
bj%c3%b8rge g%c3%a5rd edited

Godkjent for kontroll av brannanlegg i landbruket

Vi i M. Carlsen & Sønn er godkjent og autorisert for å montere og utføre kontroll av Elotec brannvarslingsanlegg i landbruket. Med hovedsete i et stort landbruksdistrikt, og nedslagsfelt på hele Østlandet, har det vært viktig for oss å få denne godkjenningen, sier daglig leder Rune Carlsen.
Tre av våre elektrikere, Bjørnar Taraldsen, John Røsåsen og Mats Korgerud, fikk tidlig i juni sitt autorisasjonsbevis etter å ha gjennomgått Elotec sitt autorisasjonsprogram.


Ny viktig tjeneste fra oss


Vi er svært fornøyd med også å kunne tilby denne viktige typen el-arbeider, sier Rune Carlsen. Vi er opptatt av sikkerhet for både folk og dyr. Ved en brann er de første minuttene kritiske – brannalarmen fra Elotec varsler så tidlig at man fremdeles har mulighet til å handle selv. Det har vi sett/hørt flere eksempler på.


Mange Elotec-anlegg i nærområde


Elotec er markedsleder innen segmentet, og har siden 1992 levert brannvarslingssystemer til gårdeiere i hele Skandinavia. Over 55 000 aspirasjonssystemer har Elotec levert. Det er snakk om mange også i vårt nærområde. 
Et aspirasjonssystem er en benevnelse for brannvarslingssystem, spesialkonstruert for landbruket. Et brannvarslingsanlegg som f.eks. skal stå i et fjøs må være ekstra bestandig mot støv og skitt.


Årlig ettersyn og kontroll


Landbruket stiller spesielle krav til brannvarslingsanlegg. Det handler ikke bare om å sikre materielle verdier, men også dyrenes liv. Heldigvis ser vi nå at bevisstheten og ønske om å investere i brannvarslingsanlegg er økende.  Med årlige kontroller av anlegget kan gardeiere og bønder være trygge på at anlegget varsler tidlig om uhellet skulle være ute.


Bjørge Gård – vår første kunde på Elotec-anlegg


Haavel Stastad på Bjørge Gård er M. Carlsen & Sønn sin første kunde på kontroll, ettersyn og service av brannvarslingsanlegg fra Elotec. Anlegget ble montert på midten av 1990-tallet. Når man driver utleiestall og trenerstall på over ti stallplasser er det påkrevd godkjenning fra Mattilsynet. Det var da påbudet om bl.a brannvarslingsanlegg kom inn i bildet. På gården har Stastad tilsammen 30 travhester i utleiestall og trenerstall. Stastad har drevet med travhester i 25 år.


Haavel Stastad: Trygghet og best mulig sikring er viktig


– Her på gården er vi opptatt av godt, trygt og sunt dyrehold, sier Stastad. Vi forvalter store verdier for kundene våre og for oss er det viktig at de er trygge på våre rutiner. Det er en selvfølge at det skal være like godt sikret hos dyra på stallen som inne hos oss i boligen. Elotec sitt brannvarslingsanlegg har vært driftssikkert og vi har aldri hatt problemer på de drøyt 20 årene som har gått siden vi installerte.


M. Carlsen & Sønn var et naturlig valg


Jevnlige kontroller er viktig for å opprettholde driftssikkerheten. Når vi nå skulle bytte leverandør var det naturlig for oss å gå til M. Carlsen & Sønn. De er profesjonelle og ikke minst er de lokale og kan komme på kort varsel om det skulle oppstå feilmeldinger på anlegget. Dessuten kjenner vi dem godt da vi bruker vi dem til kontroll og service på alt det andre elektriske på gården. Vi er derfor svært glade for at de er godkjent og sertifisert fra Elotec, avslutter Haavel Stastad.

Vi er også godkjent for Honeywell Eltek-anlegg.

Kontakt oss gjerne dersom du har spørsmål!
Hovedkontor Brandbu
bunn-address
Storlinna 88
2760 Brandbu 
bunn-telefon
61 33 68 80
Avdelingskontor Jevnaker
bunn-address
Musmyrvn. 2
3520 Jevnaker
bunn-telefon
61 31 14 00